Hala Radu Negru este una dintre cladirile de patrimoniu din orasul Drobeta-Turnu Severin, judetul Mehedinti. Se afla ?n Piata Radu Negru, ?n ea afl?ndu-se, astazi, magazinele mai multor particulari.

Proiectul halei a fost realizat de inginerul primariei Turnu Severin, C.I. Gabrielescu, si a fost discutat pentru prima data ?n 1893, ?nsa Consiliul Tehnic Superior a respins cererea pentru vicii de concep?ie.

Dupa 1893, proiectul halei a fost reluat anual ?n discutiile Consiliului comunal, fiind refacut substantial ?n 1899, 1900 si 1903.

Dupa aceasta data, proiectul a revenit ?n discutiile autoritatilor, iar ?n anul 1896, s-a luat hotar?rea ca un ?mprumut sa fie solicitat, pentru a ridica o hala din fier si piatra, ?n care sa fie depozitate alimentele ce nu erau v?ndute de pe o zi pe alta. Desi Ministerul de Interne a fost de acord cu ?mprumutul, Consiliul Tehnic Superior a respins din nou proiectul, pe motiv ca nu au fost repartizate cum trebuie gheretele din interior si proiectul nici nu mentiona construirea unei ghetarii ?n care sa fie depozitata carnea.

Abia ?n anul 1903 a fost acceptat proiectul unei hale, avizul fiind semnat, printre altii, si de Anghel Saligny. In martie 1904, Ministerul de Interne aproba proiectul constructiei halei de alimente Radu Negru, licitatia pentru constructie fiind adjudecata de Scarlat Petculescu, arhitect din Bucuresti. Lucrarile vor demara in primavara lui 1904 si se finalizeaza in 1905.

Scroll to Top