Biserica Sf. Ilie

Piatra de temelie a Bisericii Sfântul Ilie Tesviteanul a fost pusă în 1991, lucrările începând în 1992. Ele au fost întrerupte o perioadă, fiind reluate din anul 1998, actualmente construcţia aflându-se deja la acoperiş, turla de pe pronaos zidindu-se în întregime. Sfântul locaş este proiectat în stilul neobizantin, va avea o suprafaţă de 500 metri pătraţi şi două turle de 18 şi respectiv 26 metri înălţime.

Până la terminarea construirii bisericii celei noi, slujba se oficiază într-o construcţie provizorie, ce este cunoscută de severineni ca ,,Biserica de carton”. În jurul bisericii se intenţionează amenajarea unui parc de către primăria oraşului, ce se va numi Parcul Tineretului.

“Biserica de carton”, numită astfel deoarece materialul principal din care a fost construită este cartonul, pereții sunt fiind în totalitate din carton, sustinuți de “șipci” metalice late pe partea centrală pentru a nu se îndoi. Oficial biserica a primit numele de Sfântul Ilie Tesviteanul, în 1990, anul în care a fost asamblată. Scopul bisericii era de a aduna credincioșii din cartierul Crihala la slujbe.